Afvalwijzer
Beslisboom verpakkingsafval
Plastic
Plastic verpakkingen ontdaan van allerlei ander materialen horen wel thuis in de PD- afvalbak voor bedrijfsafval.
Plastic verpakkingen in combinatie met andere materialen zoals piepschuim horen niet thuis in het PD-afval. Op www.afvalscheidingswijzer.nl
Plastic verpakkingen met klein chemisch afval (kca) of medisch of horen niet thuis in het PD-afval. Enkel als de plastic verpakkingen met klein chemisch afval schud-, schenk- of schraap leeg zijn behoren deze wel thuis in de PD- afvalbak voor bedrijfsafval. Twijfel je? Kijk op www.afvalscheidingswijzer.nl
Biobased verpakkingen die composteerbaar zijn horen niet thuis in het PD-afval. Op www.afvalscheidingswijzer.nl vindt u waar het afval wel thuishoort.
Plastic verpakkingen met statiegeld zoals flessen voor frisdrank of water horen niet thuis in het PD-afval. Lever deze in bij een inzamelpunt.
Metaal
Metalen verpakkingen zoals drankblikjes of conserveren blikjes horen niet thuis in het PD-afval. Op www.afvalscheidingswijzer.nl vindt u waar het afval wel thuishoort.
Papier
Papieren verpakkingsafval zoals een papieren broodzakje (met venster) of een kartonnen doos horen niet thuis in het PD-afval. Op www.afvalscheidingswijzer.nl vindt u waar het afval wel thuishoort.
Drinkpak
Drinkpakken zoals kleine drinkpakjes (zonder papieren rietje) of melkpakken horen wel thuis in de PD-afvalbak voor bedrijfsafval.
Overig
Het overige afval hoort niet thuis in het bedrijfsmatig PD-afval.
Afval Goed Geregeld is een initiatief van

Het Afvalfonds is namens de bedrijven die de verpakte producten op de markt brengen verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van die verpakkingen. De bedrijven financieren dit systeem door een bijdrage per verpakking af te dragen aan het Afvalfonds.

Nedvang registreert, stimuleert en organiseert de inzameling en recycling van al het verpakkingsafval in Nederland. Nedvang zorgt voor de effectieve en efficiënte uitvoering van de producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen en draagt daarmee bij aan de circulaire economie. Daarbij letten we op kwaliteit, kwantiteit en rendement.