Afval Goed Geregeld | Contactformulier

Indien u vragen heeft kunt u altijd onze veelgestelde vragen raadplegen. Mocht uw vraag er niet tussen staan of heeft u een andere vraag? Vul dan onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.Veelgestelde vragen

U kent de gescheiden inzameling van plastic verpakkingen en drankenkartons waarschijnlijk al van thuis. Stichting Afvalfonds Verpakkingen is de organisatie in Nederland die deze inzameling van huishoudens (via de gemeenten) organiseert en financiert, namens de bedrijven die verpakte producten op de markt brengen. Met ingang van 2023 is de wet gewijzigd en organiseert het Afvalfonds ook de gescheiden inzameling van consumentenverpakkingen buitenshuis, die bijv. op scholen, bij winkels en op kantoren worden weggegooid.

Alle organisaties in Nederland met gescheiden verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval (bestaande uit consumentenverpakkingen), komen in aanmerking voor kosteloze gescheiden inzameling. Het gaat om locaties als scholen, horeca, kantoren, winkels, zorginstellingen, cultuur, recreatie, sport, verenigingen, etc. Het gaat dus niet om grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal dat vrijkomt binnen uw productieproces, waarvoor u al voorzieningen heeft getroffen met uw inzamelaar. Maar wel om consumentenverpakkingen in bijvoorbeeld bedrijfsrestaurant of kantoor, van bijvoorbeeld leerlingen, gasten, werknemers of recreanten.

De deelname aan Afval Goed Geregeld is voor een jaar en wordt telkens automatisch met een periode van een jaar verlengd. U kunt de deelname beëindigen met inachtneming van een opzegperiode van zes maanden. Nedvang kan de deelname beëindigen, bijvoorbeeld bij oneigenlijk gebruik, wijzigingen van de wet, of als u de voorwaarden schendt.

Ja, telkens met een periode van een jaar, tenzij u of Nedvang de deelname opzegt.

De inzamelaar gaat in overleg met u bepalen wat een geschikte maat container en een geschikte inzamelfrequentie is. De inzamelaar kan echter wel kosten in rekening brengen als de container niet wordt aangeboden op het afgesproken tijdstip.

De inzamelaar kan kosten in rekening brengen als het afval niet aan de voorgestelde voorwaarden voldoet, bijvoorbeeld als er andere afvalsoorten dan PD of glas worden aangetroffen of als de inzamelaar komt voorrijden maar er wordt geen afval aangeboden.

Bekijk alle veelgestelde vragen